Страници

19 октомври 2011 г.

Кметски избори в Смолян - една предрешена трагедия


Предстоящите кметски избори в Смолян изглеждат вече предрешени от политическите сили. В надпреварата партиите изкараха кандидатури, които са неизбираеми. Това навява размисли / и страсти /, че всичко вече предрешено. Позволявам си да представя моето мнение, което не обвързващо или ангажиращо с политическа личност или сила.
Предизборната кампания от всички партии се провежда доста вяло - няма концерти, скара - бира и други зрелища. Похвална икономия в момент на криза - що да трошим пари, като избора е ясен.


Накратко, ето и кандидатите:
Николай Мелемов - никому неизвестен, с неизвестни качества като лидер, ръководител или политик. Дори биографията му в сайта на ГЕРБ е постна. Единствено става ясно, че е депутат, ветеринарен лекар и полицай. В редиците на ГЕРБ има доста харизматични личности, но явно ръководството на партията е решило Мелемов да бъде в ролята на жертвата за тези избори.

Следва кандидатът на Синята коалиция - Зарко Маринов. Синята коалиция в Смолян заслужава специални благодарности от страна на своите политически опоненти - тя съумя да сведе присъствието и членската си маса до минимум. Господин Маринов е известен журналист в града, но какво друго умее, какво иска и как ще го постигне - остава загадка. Знаем със сигурност, че иска да намали местните данъци, но дали знае как да осигури алтернативни приходи - кой, кой да ти каже.

Бойко Младенов - дежурното присъствие на ДПС, които по стара традиция ще легнат на БСП като му дойде времето. Няма и смисъл да се разсъждава повече върху тази кандидатура. На цирка, който гледахме по ТВ7 доста ясно се видя любовта между двете партии.

Дора Янкова - любимият кадър на президента Първанов. На фона на останалите кандидати е видно, че госпожицата няма реална конкуренция. Още повече, че Смолян си е традиционно червен. Много бързо се активизираха строителни работи / как ли все така се случва, че съвпадат с началото на предизборната кампания /. Госпожо Янкова, един кмет, които милее за общината си, никога не спира предизборната си кампания. Членовете на левицата се надяват, че жителите на Смолян са забравили, как тяхната Кметица - бащица, елиминираше всяка смолянска фирма при обществените поръчки, как докара фирми от цяла България, как постави бизнеса в Смолян на колене. И от нейния щаб имаха наглостта да канят представители на бизнеса на среща днес / 19.10.2011 /. Вероятно да им се съобщи, че отново ще ги цакат на кметско ниво. Сигурен съм, че нито една сериозна компания не е била представена там.

Изводът, които си правя - изборът на кмет в Смолян не е приоритет на жителите на града, а на политиците.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! Но само когато се прави на дребно. Когато пазаруваш на едро, се нарича политика.

Източници снимки: Интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди публикуване, коментарите подлежат на одобрение от администратор.