Страници

2 декември 2011 г.

Активиране на новата опция на Facebook - Timeline

Timeline е възможност да представите вашите публикации, връзки, снимки, активност, места и т.н. по коренно различен и атрактивен начин. Тя трябваше да бъде достъпна за потребителите още през октомври. В момента е достъпна само във вариант за разработчици. За всички, които желаят да я активират, но нямат нужните познания, публикувам настоящето ръководство.


1. В полето за търсене въведете " Facebook Developers " или използвайте тази връзка.

2. Започнете процеса по създаване на приложение


3. Дайте име на приложението си / 1 /. В случая аз съм избрал то да се казва TimeStamp. Освен името, трябва да дефинирате и пространство / 2 / от имена / namespace /. То не трябва да съдържа главни букви, запазени думи и специални символи. Спокойно - ако избраните от вас имена не са валидни, facebook ще ви каже.
Съгласявате се с политиката на FB и продължавате нататък. Следва анти спам или анти бот защитата:
4. Open Graph настройки. Тази функция на facebook в действителност ни позволява да задаваме действия и обекти. Вероятно звучи сложно, за това просто следвайте инструкциите.


В случая read е действието, а movie - обекта.
Запазвате промените и продължавате. В следващото меню избирате изгледа на приложението, в случая - вашият профил. Можете и да укажете и начина на подредба на публикациите.

Натискате бутончето и сте готови. Отворете профилната си страница, където вероятно Facebook ще ви попита дали искате да изчакате няколко дни или веднага да публикува направените промени. Ако не ви се чака - изберете Publish. Ето как се получи при мен.
Интересното тук, освен подредбата, е и възможността да поставите снимка, като " корица " ( лично аз си я наричам или банер или фоново изображение ). Вече можете да прегледате публикациите си по години и месеци. Също така имате достъп и до частен дневник ( преглед на дейността ), където са отразени всички ваши действия. Можете да определите, кое да се показва на стената в профила ви и кое не. 
Приятни забавления с новия облик на вашия профил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди публикуване, коментарите подлежат на одобрение от администратор.