Страници

23 август 2014 г.

Диагноза българин

Напоследък започвам да се питам, дали това хронично малоумие, което е обзело както политиците, така и обикновените хора, не е някакъв дефект в генома на българина, който се проявява при определени условия.
Да започнем с политиката - вътрешна и външна. Свидетели сме на решения и действия, които меко казано са странни. Политическата класа (????) през всичките години на така наречия преход направи и невъзможното, за да не защити националните интереси и интересите на избирателите си.
Вместо това политиците се надпреварваха и продължават да се надпреварват, кой по страстно да целуне задника на олигарсите, за да получи кеш, пост или разни други благинки. Олигарсите - това им работата - да бранят интересите си, да увеличават печалбите си, купувайки къде евтино, къде още по - евтино политици на кило.
Принадлежността на политика към определена партия не е важна и определяща характеристика. Олигарсите не се интересуват от това. Още повече, че партийната лоялност в България не е на висока цена.
Господа политици, вие създадохте олигарсите и вие трябва да ги озаптите! Нали за това ви избираме! Ако не можете или нямате воля и желание - ВЪН!
Господа партийни лидери, България не ви е бащиния и ние не сме покорна рая! Грандоманските изцепки, много моля - в местната кръчма! 
Имаме си второ служебно правителство в рамките на година и малко, но нищо чудно да си имаме още няколко. Не знам господина, който се нарича президент на България / или губернатор на Колорадо / на какъв принцип е извършил подбора, но е изключително некомпетентен и партийно зависим. Също така, служебният ни кабинет е склонен да защитава интересите на работодателя си / не сме ние, споко, а чичо Сам /, а не интересите на България. Само за справка: изцепката на служебният външен министър по отношение на трансанталтическото споразумение. В тази връзка и кабинетът на Орешарски показа завидна експертна зависимост от САЩ, ДПС, Пеевски и прочие фактори. Абе изобщо не случваме на правителства! Малко ретроспекция: Управлението на Бойко Борисов успя да раздели народа ни до степен на дива омраза - червени и нечервени! Накратко - приложи старият римски принцип: Разделяй и владей! Сега сме една разделена тълпа, разделена от омраза и политически пристрастия и дори не виждаме, как същите тези политици отново са си извадили инструментите и се готвят да ни изклатят без лубрикант. Нашето разделение само обслужва и засилва техните позиции. 
Тази наша перверзна търпимост силно наподобява Стокхолмският  синдром - до такава степен да се привържем към мъчителите си, че едва ли не виждаме в тяхно лице спасители! 
Симптом: Силна привързаност и обич, към хората, партии и организации, които ни докараха до просешка тояга, които направиха от нас едни политически курви и проститутки / без да обиждам представителките на тези достойни за уважение професии /.
Ние сме малка нация, която е известна най - вече с високото мнение за себе си и с пословичната си бедност. Ако имахме нещастието / или кой знае - щастието / да не сме разположени на гео - стратегически кръстопът, щяхме да видим НАТО и ЕС през крив макарон.
Приеха ни в НАТО, унищожихме армията си, започнахме да купуваме бракуваната техника на страните от Алианса и заехме удобна Г-стойка. Даже и бази им дадохме. Приеха ни в ЕС и вероятно сега се чудят как да ни изгонят от там. Особено страни като Великобритания, Франция и Холандия. До тук добре. Да, ама си повярвахме! Санкции срещу Русия - СУПЕР! Ние сме! Свикнали сме с гол гъ----з таралеж да мачкаме! Ама този имал бодли и сега ревем, че руските пазари са затворени! Как не го е срам Путин! Ревем и за евтините полски домати! Ще ревем! И още много ще ревем! Особено през зимата. Като няма газ. Тогава как ще ревем ....
Симптом: Барабар Петко с мъжете! Липса на способност за ясна преценка. Изкривено поамериканчено мислене! Да направим както казва чичо Сам, па после ще му мислим! Той все пак ще даде някой долар. А може и на Турция да ни подари.
Симптом: Ние никога не сме виновни! Винаги някой друг е виновен за нашето състояние! На това, в дебелите книги му казват Разстройство на характера!
Толкова за политиката. Сега да обърнем внимание на "независимите" медии и журналисти в България. Ами оказа се, че независими няма, журналистите също са кът. Малкият екран ни залива с помия и негативни новини по схемата на Биг Брадър - 24/7. Медиите отразяват не това, което се случва, а това което каже шефът! Лошо, Тошо! Диагнозата при медиите е ясна: Клинична смърт!
Какво ли е положението при редовите граждани / и селяни /? Ами трагично е! Син е готов да заколи баща си, щото виждаш ли, той не скача и значи е червен боклук! Новото модерно е да подражаваме на всичко, което прави чичо Сам и малоумните му поданици. Ако те се заливат с лед - и ние ще се заливаме с лед! Що да не! Знаеш ли ква яка снимка стана за фейсбука! Ама пари нема да дадем! Да не сме луди!
Симптом: Май сме абсолютни комплексари. И сме неграмотни! Левски - абе кой е Левски? Не кой бе, тъпак, а какво! Левски е отбор от Герена! Но за сметка на това знаем героите от хитови сериали / турски, х-американски и прочие боклуци /.
Нов симптом: Шубе, големо шубе ни гони. Да не чуе оня, да не разбере тоя, че примерно имам различно мнение. И да знаеш, ако ме питат, няма да те подкрепя. Щото ще ми иде службицата и мизерната заплатка. Имаме наистина читаво трудово законодателство, но работникът е съгласен да го тъпчат и да си трае за 300 - 400 лева. Щом е съгласен - хак да му е!
Още един проблем набира сила в България - проблемът с толерираните ромски общества. Гледам по новините пенсиониран полковник тормозен от циганьори, а родната полиция / или милиция беше / не може да направи нищо. Абе що не ги изселят в строго определени гета? Като не ще да се интегрира - ей там у гетото. Па нека Европа и САЩ си реват за граждански права. Ех, мечти! Циганите и неграмотното население / което се увеличава постоянно / са основна за честни и демократични избори. По циганите им ще ги познаете!
Защо всички партии скачат срещу задължителното гласуване? Защото ще се сведе до минимум възможността за манипулация на резултатите чрез покупка - продажба. А защо и да няма минимален ценз, за да можеш да гласуваш? Откъде накъде неграмотникът ще определя какъв да бъде порядъкът в страната? Милите ни "сънародници", които живеят в чужбина и са граждани на една или друга бяла държава, също не трябва да имат право да гласуват. Те вече са избрали! Не са в България, че да определят кое как да бъде! Така елиминираме един огромен брой от гласове за една етническа партия. Ех мечти ...
И накрая: Мазохизъм със сериозни психични отклонения, като разтройство на характера / подозирам и шизофрения /, неспособност за ясна преценка, комплекси до ушите, хроничен страх, засилена склонност към имитиране, всичко това се определя като заболяване. Диагнозата е българин! Жалко, но факт!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди публикуване, коментарите подлежат на одобрение от администратор.