Страници

8 януари 2012 г.

Зимно поддържане - що е то и има ли почва у нас?

Всяка зима, при първи снеговалеж слушам едно и също нещо от всички, ангажирани със снегочистенето: Снегът пак ни изненада. Интересно, зимен сезон, студено време, какво ли очакват - може би дървета да цъфнат и вържат?
Тази зима не бе нещо по - различно. Зимното поддържане вероятно се осъществява от същата фирма, която бе и по времето на Янкова. Значи схемата е ясна - Общината / респективно всички ние / плаща, а фирмата не чисти.
Та снежец падна, до момента доволно. Заетите със зимното поддържане отново подходиха формално и безотговорно.
Пътното платно бе изчистено "перфектно":
Това е кръстовище в центъра на гр. Смолян, на около 300 м от общината и на 150 м от VII СОУ. Снегочистещата фирма вероятно дори не е и пускала машините.
На следващата снимка се вижда, че пътното платно е почистено частично, а за тротоарите, вероятно общината няма пари:
Там където все пак е минала машина, подходите към стълбища и тротоари са запушени. Може би така се дава по - голям шанс на водачите на МПС да нацелват пешеходци. Оставам с впечатлението, че управниците на града не ги е грижа особено за населението - придвижването по тротоарите е възможно единствено в индианска нишка. Или по улиците. На свой риск. А ако е дете?
И на въпроса от заглавието: Зимно поддържане е финансово поддържане на една и или повече фирми, които от своя страна не са длъжни да правят нищо. И да почва има - расте като бурен. Особено като има общини, които да осигуряват финансовото наторяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди публикуване, коментарите подлежат на одобрение от администратор.