Страници

21 февруари 2013 г.

А сега на къде?

За добро или за зло, Бойко Борисов изпълни исканията на опозицията и народа. Подаде оставка. Изненадващо!?!? Оставам с убеждението, че опозицията викаше "Оставка" с надеждата и вярата, че Бойко няма да я даде! Да, ама не! Или както коментира един познат: Ние го мислехме за прост, а се оказа шахматист!
С този ход Борисов, извинете за израза, го тресна отзад на цялата опозиция! И който отрича, просто си е заврял главата в пясъка, а задника е оставил открит за набези.
Не одобрявам управлението на ПП ГЕРБ, но не мога да не сваля шапка на пиарите и стратезите. Ще цитирам Георги Ангелов / журналист във в. Труд /: Бахти колко добре го изигра! Бойко падна, да живее Бойко! 
Човекът просто си подготви триумфално завръщане на изборите, без значение кога ще се проведат. 
До тук добре! Едно от исканията е изпълнено. Какво следва сега? Следва един огромен политически говорилник, където всеки ще плюе всекиго. Нашите мили, родни политици май не си научиха урока: НАРОДЪТ НЕ ВИ ИСКА! Не иска Станишев и БСП, не иска Костов и ДСБ, не иска СДС, ДПС, Атака, Кунева, Ярешки и други подобни политически ракови образования.
На българската политическа сцена не остана политик, който да не е компрометиран в очите на народа:

Костов - бялата лястовичка на разграбването на България! Един от основните виновници за скъпия ток, куцата приватизация и разсипването на икономиката на страната.

Кунева - убиецът на българската енергетика / затвори 1 и 2 блок на АЕЦ Козлодуй /, има наглостта да заяви при Цветанка Ризова, че подкрепя протестиращите! За щастие те не я подкрепят! Заедно с Царя и Шулева продадоха, пардон, приватизираха ЕРП-тата и допринесоха много за сегашната ситуация..

Станишев и Доган - радетелите за зелена енергия. По времето на тройната коалиция се подписват най - много договори за изграждане на ВЕИ и изкупуване на тока, произвеждан от тях. По тяхно време са затворени 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, отново не без активното участие на Меглена Кунева.

Борисов и ГЕРБ - те нанесоха последния щрих в картината, наречена Мизерията на един народ. Имаха шанса да направят много неща за България, но уви - къде поради страх, къде поради некомпетентност, къде поради корупция - не направиха нищо / магистралите не влизат в сметката /. В мандата на ГЕРБ бе събрана надеждата на народа за промяна, която уви не се случи. ГЕРБ успешно ликвидира малкия и среден бизнес, концентрира икономическа сила и власт в избрани предприятия. По стара традиция / Братко и Батко / и те разиграха схема Цецу и Кумецу. Въпреки изявленията им, че България е правова държава, те първи потъпкаха законността и реда в страната. Днешната реч на Цветанов, по моему трябва да влезе в учебниците като нагледен пример за манипулация.
И тъй като искрата за протестите дойде от енергетиката, в частност високите цени на тока, ще добавя и АЕЦ Белене, където всички правителства от 1981 година насам, наливат пари и точат пари.
Мога да изброявам още много неща, които обещаха, но не изпълниха, но какъв е смисълът? Важно е да разберем, че наистина народът, ние сме тези, които можем да променим всичко, ако сме единни.

Днес слушам изказванията на всички стари муцуни от политическата сцена. Всички правят анализи и прогнози, но има нещо, което ги уеднаквява - ЛИПСАТА НА ЯСНА И КОНКРЕТНА ПРОГРАМА И НАЛИЧИЕТО НА ЗАУЧЕНИ ЛОЗУНГИ!

Господа политици, сега не е време за лозунги и прокламации! Дошло е време за действия - конкретни и прозрачни! Дошло е време да се обедините и поне веднъж в политическата си кариера, НАИСТИНА да направите нещо за България! Протестите в страната преподават важен урок - съветвам ви да го научите добре! В противен случай, ще настане време разделно!

Снимка: Facebook 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди публикуване, коментарите подлежат на одобрение от администратор.