Страници

18 април 2013 г.

Престъпление или наказание?

Тази сутрин, правейки се красив, превъртах тв каналите и попаднах на предаването на Нова телевизия - “ Здравей,България!”. Темата бе за престъпност и правосъдие. Представители на няколко, борещи се за власт партии си чешеха езиците и се мъчеха да убедят средностатистическия българин, че от тях по - добри и по - велики НЕМА! До тук добре. Идат избори - време на кал и помия.


Направи ми впечатление изказването на адв. Нотев / мисля, че така се казваше /, кандидат - депутат от Атака. Човекът спомена, че неговата партия би инициирала референдум за връщане на смъртното наказание. Че като скочиха онези ми ти пишман политици: Как може!? В кой век живеем!? Ще си затворим границите! Животът бил свещен. Европа ще ни заклейми и прочие подобни дивотии.

Какво ли е толкова притеснително в един подобен референдум ? Според мен народът би подкрепил връщането на смъртното наказание. Защо ли? Защото вероятно му е писнало да слуша и гледа как убийци, педофили, изнасилвачи и прочие сволач се разхождат безнаказано по земята на иначе красивата ни Родина.

Щом е възможно в САЩ , страна с далеч по - големи демократични традииции, страна с далеч по - развито обществено самосъзнание, смътрното наказание да съществува, защо да е невъзможно в България? 

Европа щяла да ни заклейми! Майната й на Европа! Докога българските политици ще правят това, което иска Европа и което е добро за Европа, а не това, което иска бъргарският народ, техният сюзерен? Животът наистина е свещен, но какви права може да има един престъпник, отнел живот умишлено?
В Библията пише: ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ЗЪБ! Или, понеже сме богата, социална и толерантна държава / Боже, какви глупости пиша /, трябва да настаним изверга в затвор, където условията трябва да бъдат европейски / около 1/5 от населението живее при по - лоши условия /, да го храним и обличаме до края на живота му?

Как, господа политици с меки сърца / и не само / ще обясните на родители, загубили детето си, че според моралните норми?!? на 21 век, убиецът трябва да бъде настанен в затвор, където ще яде, спи и пърди до края на живота си и ще папа от парите на жертвите?

Стига се и до такива популистски абсурди, като искането на вицепремиера Маргарита Попова да бъде отменена присъдата доживотен без право на замяна. Била нехуманна! Абе, я върви на майната си!

Да споменем и за другото безумие - дневната разкладка на един затворник е по - голяма от дневната надница на надзирателя!? По - голяма е и от разкладките в някои болници! Няма пари в държавния бюджет за майките с деца, а за извергите, които убиват, грабят и изнасилват - има! 

Нашето законодателство не вдъхва респект на престъпниците. Най - тежката присъда е доживотен затвор без право на замяна. Спомнете си, господа законотворци, законите на хан Крум. Защо са били ефикасни? Защото са вдъхвали респект! И ако, вие - нашите избраници, продължавате да създавате закони, които за угодни на всички / престъпници, монополисти, финансови групировки, партии и т.н. /, а са в ущърб на народа, нищо чудно скоро да усетите на собствен гръб нашия гняв!

Осъзнайте се! Слезте на земята и наистина се запитайте какво иска Народът! Ако не сте сигурни - направете референдум! Престанете да се съобразявате с всички, освен с Народа, който ви е избрал!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди публикуване, коментарите подлежат на одобрение от администратор.