Страници

14 юли 2017 г.

Юли 2017

Седмица първа

Най - любимият ми месец започна под сянката на циганската агресия и реакцията на недоволните жители на Асеновград. Много може да се изпише по темата: Щото е то Цигански проблем и има ли той почва у нас. С абсолютна сигурност смея да твърдя, че точно в България има благоприятна почва за развитието му.
Циганската маса се чувства ненаказуема и привилегирована, следствие на близо тридесет годишно ухажване от партии и власт, и незаслуженото и предаване на значение. Развратиха я и опитите за интеграция. Не интегрира, туй що не ще! Но нали текат едни пари за тази цел - защо да не се приберат. 
Фактор за циганизацията на България е и БХК, който трябва да бъде тотално забранен , разследван и членовете му вкарани в затвора, при същите тези цигани, които така самоотвержено / и добре платено / бранят.
Много локуми могат да се разтегнат по темата. Ще е излишно. Мнението ми е, че проблемът ще се разреши единствено със спиране на социалните помощи, отнемане всички малцинствени права и здрав кютек, ако не спазват законите. 
Още по темата: Много смислено и вярно изказване на Иво Христов.


Циганската агресия бе последвана и от поредната саморазправа с лекар. И то не с кой да е, а  с този който изражда детето ти! Колко малоумен трябва да си, за да настояваш да прибереш един биологически отпадък ( така се класифицира плацентата и то не само в България ) с мотива, да запазиш стволовите клетки!? И разумният отказ да води до подобно варварско поведение? Без коментар!!!

Някак си съвсем удобно свикнахме, лекарят да е виновен за всичко. За неплатените осигуровки, за неадекватното управление на здравната каса, за източването и, за абсолютно неадекватната здравна политика на всички правителства, за нашите болести... Българинът е доволно неприятен и като клиент, и като пациент. Той трябва да свикне, че безплатен обяд няма. Никъде! Ако не уважава труда и мнението на лекаря - да не го посещава. Няма да го бият за това, я! И едно лично мнение: За да има някакъв напредък в здравната ни система, то първата крачка е закриването на здравната каса. Втората е насърчаване на населението на ползва и "втори стълб" под формата на различни здравни застраховки.

Баце обещал да намали бюрокрацията и разкатаването на гражданите по различни гишета и учреждения. Да, ама не!
Пресни примери с БЧК и КАТ. БЧК продължават да губят времето и да прибират едни пари от хората, които опират до необходимостта от свидетелство за преминат курс за първа помощ. Продължителността на целия курс е близо пет часа, за да положиш накрая тест от 15 елементарни въпроса на цената от 48 лв. Отделно, че един час и 45 минутни, лекторът изразходва в цитиране на Закона за движението по пътищата,  Правилника за неговото прилагане и сухи статистически данни! Материя, която се предполага, че всички кандидат - шофьори са усвоили, щом са преминали изпитите. За качеството на курса ще запазя мълчание...
КАТ... Тук времето е спряло. Опашки, жега, пот... Неясни инструкции. Горда обвява, залепена на вратата съобщава, че предлагат електронни услуги / проверка на задължения и плащане на задължения / Браво! Когато успееш да се добереш до гишето, разбираш, че си чакал само за да ти разпечатат един комплект документи, който трябва да попълниш отвън и отново да чакаш. Ако при второто ти появяване на гишето се окаже, че си пропуснал да платиш 2.00 лв за талон, служителката ти предлага да изтичаш до банката / и после пак да чакаш /. Наличието на ПОС терминал някак удобно се премълчава ...

И отново на темата от началото: Циганската агресия. Двама мангали пребили младеж от Смолян, който дръзнал да защити приятелката си! Циганска история, но по - циганското е, че неговите "приятели" са останали безучастни !!!! После, моля ти се, родопските хайдути ( ??? ) организирали мирен ( защо? ) протест в подкрепа на момчето... 

Такива ми ти работи по територията ...

Следва продължение...





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди публикуване, коментарите подлежат на одобрение от администратор.